Mobit lanceert deelfietsen in Antwerpen

Mobit lanceert deelfietsen in Antwerpen

ANTWERPEN – Vanaf vandaag zijn de groene deelfietsen van Mobit zichtbaar in het Antwerpse straatbeeld. Ze zijn te vinden in een vijftigtal vaste Mobit-parkeerzones binnen de Ring en aan 12 Park and Bike-locaties (P+B), zoals Park and Rides en superschakels.

Gebruikers kunnen op de app zien waar de dichtstbijzijnde fiets staat. Wanneer ze de QR-code op de fiets met de app scannen, springt het slot open en begint de rit te lopen. De fiets kun je na gebruik op een Mobit-parkeerlocatie parkeren. De app toont waar die zich bevinden (inclusief foto van straatbeeld). De fietsen beschikken over een gps-tracker en kunnen daardoor altijd in realtime gelokaliseerd worden. Verder zorgt Mobit er ook voor dat alle fietsen onderhouden worden.

Tarieven
Een ritje kost €0,45 voor de eerste 20 minuten, vervolgens €0,45 per 20 minuten. Voor korte ritten tot 4 minuten is er een voordeeltarief: slechts €0,29 voor de totale 4 minuten. Een dagpas kost €3,- en laat gebruikers toe 24 uur ongelimiteerd te fietsen. Gebruikers kunnen ritten ook pauzeren en de fiets op slot doen, om daarna hun rit weer verder te zetten met dezelfde fiets.

Mobit lanceert ook de speciale Slim naar Antwerpen ‘Park and Bike-dagpas’. Deze dagpas kost slechts €2,- en is bedoeld voor het ontlenen van een fiets op een van de 12 P+B’s waar Mobit-fietsen te vinden zijn. Om van dit voordeeltarief gebruik te maken, moeten gebruikers de fiets wel terugbrengen naar de P+B waar de fiets ontleend is.

Uitbreiding
In Antwerpen komen 100 fietsen op de 12 P+B’s en 200 fietsen in het centrum van de stad. Mobit wil binnen het jaar het aantal deelfietsen in Antwerpen verhogen tot 800 en eventueel ook uit te breiden naar de buitenwijken.

Bron: Slim naar Antwerpen

Deel dit bericht
  • 2
    Shares

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *