REISBLOG: citytrip (2 dagen) naar Londen

REISBLOG: citytrip (2 dagen) naar Londen

Londen is een levendige en veelzijdige stad. Buckingham Palace, de Tower Bridge, London Eye en natuurlijk Piccadilly Circus zijn dé trekpleisters van deze miljoenenstad. In twee dagen tijd kun je enorm veel zien en ontdekken. Zo hebben wij in twee dagen tijd vrijwel alle highlights kunnen bezoeken.

Om onze tijd zo efficiënt mogelijk in te delen besloten wij om met het vliegtuig naar Londen te reizen. Op deze manier hebben wij ruim vier uur en meer dan €150,- op onze reiskosten bespaard. In Londen hebben we in twee dagen tijd vrijwel alle highlights kunnen bezoeken: Tower Bridge, Piccadilly Circus, Buckingham Palace, Big Ben (Palace of Westminster), Londen Eye en het luxe warenhuis Harrods.

Naast de highlights zijn we natuurlijk ook op avontuur gegaan door de (winkel)straten van Londen. Zo hebben we een bezoekje gebracht aan de LEGO-store en M&M’s World. Op onze laatste dag in Londen hebben we Tate Modern bezocht. In dit museum zijn het hele jaar door bijzondere, moderne kunstwerken te bewonderen. Toegang tot het museum is (grotendeels) gratis.

Lees verder onder de foto

Deelfietsen
In Londen kun je je op verschillende manieren verplaatsen. Met de bus, de metro, te voet of met een deelfiets. Het openbaar vervoer is nog steeds enorm populair, maar steeds meer Londenaren en toeristen kiezen voor de (deel)fiets. Je kunt je namelijk zeer snel en goedkoop door het centrum van Londen verplaatsen. Voor een Santander-deelfiets betaal je £2 per 24 uur. Iedere eerste 30 minuten van een rit zijn gratis, na 30 minuten betaal je £2 per 30 minuten. In het centrum van Londen zijn ongeveer 750 deelfietsstations te vinden.

Het verkeer in Londen kan chaotisch zijn, zeker op en rond Piccadilly, Knightsbridge en de Tower Bridge (Road) kan het enorm druk zijn. Als fietser moet je niet onzeker zijn en gewoon met het autoverkeer ‘meefietsen’. Je kunt uiteraard ook gebruikmaken van de fietssnelwegen. Londen wil in de toekomst meer Londenaren (en toeristen) op de fiets krijgen om zo de luchtkwaliteit te verbeteren.

Lees verder onder de foto

Tips!

  • Maak gebruik van de deelfietsen. Op deze manier kun je jezelf op een snelle en goedkope manier door Londen verplaatsen.
  • Liefhebber van moderne kunst? Breng dan eens een bezoekje aan Tate Modern. Dit museum heeft een groot aantal gratis tentoonstellingen.
  • In Londen zijn veel kleine cafeetjes te vinden, bijvoorbeeld bij Southbank Centre.
  • Krap bij kas? Vlieg dan met een budgetmaatschappij (Easyjet, Vueling etc.).

Heb je nog vragen over onze citytrip naar Londen? Stel ze gerust! Wij beantwoorden ze graag!

Deel dit bericht

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *