REISBLOG: citytrip Kiev en dagtocht Tsjernobyl

REISBLOG: citytrip Kiev en dagtocht Tsjernobyl

Als je een citytrip gaat boeken denk je waarschijnlijk niet snel aan Kiev. Toch is het de moeite waard om deze prachtige Oekraïense stad eens te bezoeken. Op slechts drie uur vliegafstand zit je al in het bruisende Kiev.

Voor onze vierdaagse reis naar Oekraïne zijn wij via Brussels Airport (Zaventem) naar Kiev gevlogen. De heenreis werd uitgevoerd door Ukraine International Airlines, op de terugweg vlogen we met Brussels Airlines. Voor een paar honderd euro heb je een retourvlucht. In Kiev aangekomen reis je het snelst met de taxi of trein naar het centrum van Kiev. Als je met de taxi gaat, let dan op dat je met een officiële taxi gaat. De trein naar Kiev rijdt eens per halfuur en kost nog geen vijf euro voor twee personen (enkele reis). Eenmaal in het centrum van Kiev aangekomen kun je je het snelst en goedkoopst met de metro verplaatsen. Een ritje met de metro kost ongeveer €0,17 cent.

Lees verder onder de foto

In het centrum van Kiev kijk je je ogen uit. Je zult je er geen moment vervelen. Neem eens een kijkje in één van de moderne winkelcentra’s en woonwarenhuizen die de stad rijk is, bijvoorbeeld ЦУМ (Tsum). In dit gigantische woonwarenhuis vind je allerlei bekende (kleding)merken zoals Gucci, Hugo Boss, Karl Lagerfeld, Prada en nog veel meer. Op de bovenste etages vind je diverse horecazaken en een dakterras met een prachtig uitzicht over de stad.

Lees verder onder de foto

Eten en drinken kan op veel verschillende plekken. Wij zijn zelf enorm fan van een lekker stuk vlees en goed bier. Uiteindelijk kwamen wij bij het Beer House terecht. Hier heb je veel verschillende (speciaal) bieren en enorm veel lekkere vleesgerechten. Naast het Beer House heb je natuurlijk tal van andere (fastfood) restaurants en andere horecagelegenheden. Zo vind je bijvoorbeeld op bijna iedere straathoek een McDonalds, ijssalonnetjes en koffietentjes.

Lees verder onder de foto

Dagtocht Tsjernobyl
Wie Kiev bezoekt moet zeker een dagtocht naar Tsjernobyl maken. Voor een groepsreis betaal je tussen de €85,- en €100,- per persoon (let op, voor een bezoek aan Tsjernobyl moet je 18 jaar of ouder zijn en is een geldig paspoort verplicht). Wij hebben onze gids (inclusief lunch in de bedrijfskantine van de kerncentrale) via Get Your Guide geboekt. Rond 07:30 uur vertrokken wij met een groep van ongeveer 20 toeristen naar Tsjernobyl. In het ‘rampgebied’ aangekomen stop je op verschillende locaties om foto’s te maken en geeft de Engelstalige gids uitleg. Deze tour is zeker de moeite waard.

Lees verder onder de foto

Tips!

  • Maak gebruik van de metro. Op deze manier kun je jezelf op een snelle en goedkope manier door Kiev verplaatsen.
  • Breng een bezoekje aan een aantal van de vele kathedralen die de stad rijk is.
  • Liefhebber van bijzondere souvenirs? Neem dan eens een kijkje op de vele pleinen in Kiev. Er staan regelmatig verzamelaars die bijzondere objecten verkopen.
  • Zorg dat je cash geld op zak hebt. In sommige winkels en restaurants kun je namelijk niet met een pinpas betalen (wel met een creditcard).

Heb je nog vragen over onze citytrip naar Kiev en dagtocht naar Tsjernobyl? Stel ze gerust! Wij beantwoorden ze graag!

Deel dit bericht

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *