Aftrap nieuwe toekomstige invulling Koepelcomplex

Aftrap nieuwe toekomstige invulling Koepelcomplex

BREDA – De Gemeente Breda en Rijksvastgoedbedrijf (RVB) zetten samen een stap naar een nieuwe toekomstige invulling van het Koepelcomplex in het centrum van Breda. Voor het Koepelcomplex zoeken de partijen een nieuwe eigenaar die een iconische, kwalitatieve, (inter)nationale invulling met aantrekkingskracht voor de stad Breda, regio en daarbuiten realiseert. De gemeente en RVB starten hiervoor een markt- en stadsconsultatie met een concept Nota van uitgangspunten. Na de consultaties stellen college en raad de nota vast. Het Rijksvastgoedbedrijf start vervolgens met een openbare verkoop van het complex.

Het Koepelcomplex is een locatie in de binnenstad waar de gemeente stedelijke topkwaliteit willen combineren met een maatschappelijke waarde. Het complex is eigendom van het Rijksvastgoedbedrijf die het wil gaan verkopen. De gemeente heeft afgesproken dat de stad en de gemeenteraad veel ruimte en invloed hebben op de innovatieve invulling van dit belangrijke stuk binnenstad. Het plan moet echt uniek zijn en iets toevoegen aan de stad en passen bij het Verhaal van Breda: Groen, Grenzeloos en Gastvrij. Samen met het Rijksvastgoedbedrijf starten we de consultatie met de stad en in de markt om een partij te vinden die dit kan realiseren.

Consultatie van stad en markt
In de Nota van uitgangspunten schetst de gemeente de context voor een transformatie van het Koepelcomplex. Het moet een unieke plek in de binnenstad worden en daadwerkelijk iets toevoegen aan de stad. Het Rijksvastgoedbedrijf verkent met de gemeente bij een aantal marktpartijen op welke wijze tot een succesvolle herontwikkeling van het complex gekomen kan worden.

Deze marktconsultatie wordt begeleid door Adviesbureau Fakton. De Gemeente Breda legt de nota voor aan de stad en de gemeenteraad in een stadsconsultatie. De consultaties starten in het eerste kwartaal van 2020. Gemeente en RVB werken het beoordelingskader en de selectieleiddraad voor de openbare verkoop uit tijdens de consultatieperiode. Op die manier wordt zoveel mogelijk de gewenste kwaliteit geborgd .

Planning
De planning is om de consultatie in mei 2020 af te ronden zodat de gemeenteraad de Nota van Uitgangspunten in september kan vaststellen. In het najaar kan het Rijksvastgoedbedrijf dan starten met de openbare verkoop van het Koepelcomplex.

Deel dit bericht

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *