Subsidie voor groen en water in Breda

Subsidie voor groen en water in Breda

BREDA – Bredase huiseigenaren die hun woning willen verduurzamen kunnen bij de gemeente Breda subsidie aanvragen. Je kunt een aanvraag indienen voor de aanleg van een groen dak, groene gevels, regenwatervoorzieningen en het ‘ontstenen’ van tuinen.

De subsidie voor groene daken die de gemeente Breda sinds 2016 heeft is erg in trek. De afgelopen jaren heeft de gemeente er elk jaar 60.000 euro voor uitgetrokken. De subsidie bedraagt €20 of €30 euro per vierkante meter, afhankelijk van het type groene dak. Particulieren kunnen maximaal 4.500 euro krijgen en bedrijven 18.000 euro.

De 60.000 euro bleek zowel in 2018 als in 2019 niet genoeg en werd in de loop van de jaren met gemiddeld ruim 20.000 euro opgehoogd. Gezien de grote belangstelling heeft het college van B en W besloten vanaf dit jaar het subsidieplafond voor groene daken naar 100.000 euro te tillen.


Steeds meer huiseigenaren stappen over op een groen dak, groene gevel en leggen regenwatervoorzieningen aan. Ook het ontstenen van tuinen is zeer populair. Om het aanleggen van groen- en watervoorzieningen te stimuleren hebben veel Nederlandse gemeenten een subsidieregeling in het leven geroepen. Ook de gemeente Breda heeft een subsidieregeling voor groene daken. In onderstaand document (zie download ‘Subsidie voor groen & water gemeente Breda‘) is meer informatie te vinden over o.a. de voordelen van een groen & water, wat je moet weten over de subsidie, indicatie van de criteria en de nadere regels voor subsidieverstrekking.

Als student Built Environment – Ruimtelijke Ordening en Planologie ben ik dagelijks bezig met vraagstukken over duurzaamheid en klimaat – waaronder het verduurzamen van woningen.

Overweeg je een groen dak en/of groene gevel aan te (laten) leggen of wil je graag regenwatervoorzieningen en/of je tuin ontstenen? En weet je niet zo goed waar te beginnen of zie je door de bureaucratische bomen het bos niet meer? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via info@larshobma.nl of de contactpagina. Dan gaan we samen de mogelijkheden bekijken en bespreken.

Deel dit bericht

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *